· 

Een natte herfst

Even een kort berichtje.

 

Op de tuin is alles rustig. Alleen de winterbloemkool, de prei en de spruiten staan nog buiten. Verder is het echt winter op de tuin. Op de meeste bedden ligt al een dikke laag mest. Tussen de kool ligt een dikke laag met blad. Hier komt later nog mest bij.

 

 

 

In de kas staan de meeste fuchsia's en andere semi-winterharde planten. De zomerbollen, zoals de canna's, Zantedeschia's en de Dahlia's, zijn opgekuild om van het voorjaar weer geplant te worden.

 

Wat zaaisels komen al aardig op. De spinazie staat 4 cm hoog en zal straks blaadjes gaan maken. Van de Rucola en het mosterdblad zijn de regeltjes al goed te volgen. En de eerste radijsjes beginnen al knolletjes te maken.

 

De bijen zitten op hun wintertros en beide volken zijn groot genoeg om de winter door te komen. Maar er zijn daarbij geen garanties. Dus houdt ik de vingers gekruist.

 

De kippen leggen nog een enkel eitje. Er lopen nog 5 kippen en ik heb er gemiddeld 2 eitjes per dag van.

 

Omdat er momenteel niet veel werk te doen is op de tuin ben ik weer iets fanatieker met wandelen en fietsen. Het is nog steeds paddenstoelenseizoen en dat maakt het zeker de moeite waard. Dus een dikke jas aan en gaan.

 

 Reactie schrijven

Commentaren: 0