· 

Muur van Hadrianus - Deel 2

30 Augustus 2017 - Lanercost Priory.

Ik ben gek met ruïnes en oude gebouwen. Lanercost Priory is dan ook een tractatie. De kerk is gedeeltelijk nog in gebruik. De andere helft is vervallen. Ook de begraafplaats is fantastisch. Zulke mooie en oude graven.

 

 

We lopen er eens rustig omheen en nemen genoeg foto's. 

 

Zo nu is het tijd om aan de route van vandaag te beginnen. We zijn goed uitgerust en gaan vol goede moed en gezonde spanning weer op pad.30 Augustus 2017 - Dag 3

van Lanercost naar Once-Brewed.

Al snel komen we de muur tegen. Yes. Hier doen we het voor. Het stuk muur is ongeveer 1 meter breed en 30 meter lang. Enthousiast zetten we het op de foto. 

 

We vervolgen onze weg en hopen snel meer te zien.

Rond half 10 komen we bij de eerste Turret. Een Turret of Milecastle is een uitkijktoren. Deze zijn genummerd van 1 tot en met 52.

Banks - Turret 52a
Banks - Turret 52a

Het uitzicht bij Banks is geweldig.
Het uitzicht bij Banks is geweldig.

 

 

Even voor 11 uur komen we aan bij The West Gate. Een groot terrein waar vele gebouwen gestaan hebben. 

 

 

 

Er staan voldoende informatiebordjes en het geeft een goed beeld van hoe het er vroeger uitgezien heeft. Ook geeft het een goed beeld van wat er vroeger om zo'n poort heen gebeurde en leefde. een imposante vertoning.


We vervolgen onze weg en raken van de verharde weg af. De muur slingert door de weilanden en zo lopen we tussen de koeien door.Rond half vijf belanden we in het natuurgebied Northumberland National Park. Wat is dat een fantastisch gebied. Supermooi. Maar erg zwaar om te wandelen.

Aan het einde van de middag komen we aan in Once-Brewed. In deze plaats zullen we overnachten. Vol van alle indrukken, met zere benen , maar zeer voldaan gaan we hier lekker slapen. 

Ook over de heenreis en de eerste 2 dagen heb ik een stuk geschreven. Lees deze hier.

Op dag 5 en 6 is er ook nog genoeg te zien. We gaan dan gelukkig weer rustig aan omlaag.  Deze zal spoedig volgen.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0